2004-12-19
早幾日去MAI食晚飯,叫左冬蔭公,一個細拼盤,鐵板蠔仔蛋,蝦膏炒飯,甜品拼盤冬蔭公:正,一向鍾意飲,呢到D味道同o係泰國果D都好接近,D蝦都有4大隻細拼盤:蝦春卷,個look又得意,成7,8吋長,入口都ok 雞軟骨,味道ok,份量仲唔少 魚餅條,味道ok,有少少好似香茅gei味有2款汁跟,一個就普通酸酸甜甜,另一個就多左D好似梅子味,好fresh,不過D汁就偏淡鐵板蠔仔:好多蠔,但一上枱時D蛋就已經太熟,味道都OK,但2個人食就太漏,食唔哂,最好4個人食蝦膏炒飯:都幾好食甜品拼盤:有兩個Haagen-daz雪糕,幾粒士多啤梨,芒果糯米飯(加左士多啤梨汁煮,好好味)同南瓜布丁(失望!D南瓜唔甜,D布丁"粉雷雷"又冇乜味)PS.唔叫甜品gei話兩個人都已經好夠飽,個甜品仲要$100tim,不過埋單時,送左一份gift比我哋,入面有2張coupon同2粒椰子糖(應該係自己整,入面有花生粒,好好味,又唔太甜),仲有個瘦瘦哋gei waitress非常nice!兩人埋單$388
細拼盤:蝦春卷,個look又得意,成7,8吋長,入口都ok
雞軟骨,味道ok,份量仲唔少
魚餅條,味道ok,有少少好似香茅gei味
蝦膏炒飯:都幾好食
兩人埋單$388