沙田呢個地方永遠都係塞滿人,好彩餐廳夠多,而且唔少行緊快來快去既快餐模式,所以想食個quick meal都唔難!今晚想平平地食餐泰國野,於是揀左冬蔭公公。餐牌好多選擇,我地揀左一陣先決定到食咩😂先黎小食拼盤,份量極大,而且$148包埋兩杯飲品(汽水、特飲全部唔洗加錢!),好抵!春卷同蝦餅炸得幾脆又唔係好油,兩串串燒亦夠惹味,味道整體唔錯。之後我地各自叫既飯都到左。我加$8要左海南雞脾飯,同樣份量極大。海南雞好滑,去埋骨方便食。我friend叫既馬沙拉咖哩牛腩飯都係大大份,但佢話再辣啲會更過癮!兩杯特飲夠冰夠香濃,飲落好正,仲要唔洗加錢抵到爛!我地兩個人叫左3人份量既野,埋單每人$150有找,真心大件夾抵食啊👍🏻

兩杯特飲夠冰夠香濃,飲落好正,仲要唔洗加錢抵到爛!