2011-12-28 27 浏览
姑仔安排了在這兒家庭聚會, 知道後雖然已经立刻到OR做定功課但當日依然興奮莫明全場可以任食的頭盤及甜品都喺齊晒E道:根據各人一致都認為甜品是最差而且製作不認真, 可能因為那Stone Grill才是主角吧!不過好味的也有一些, 例如: 冷海鲜類的翡翠螺及青口, 味道鮮甜肥美带海水味;又例如青豆忌廉湯又creamy又濃郁, 豆味也很出, 不喝就對不起自己啦~ 還有笑牛牌芝士 西瓜起沙又清甜餐後甜酒就在這兒任選一種, 可加冰或溝梳打, 我就選了君度橙酒加冰, 酒的甜味降低及酒的剛烈特性因為冰塊的加入而變得柔醇。是智利出產的白酒, 酒色金黃,有濃郁的杏桃、蜜桃、芒果及鳳梨的香味,尾韻綿長,酒體飽滿結構良好。想讚讚各員工的記憶力, 就算落單與上菜都是由不同員工負責, 他們都可以準確無誤地把食物及飲品放在每位客人的眼前, GoodStone Grill真係好正! 每煎一分鐘就等於–成熟, 各人都既興奮又擔心的去煎, 擔心會煎得太熟, 但原來質地靚的食材就算煎到全熟也不會嚡不會老;這龍蝦尾配牛仔肉...龍蝦肉鮮甜彈牙爽口, 嫩滑牛仔肉肉質細緻 , 味道鲜美, 颜色帶點粉粉乳白, 好可爱鲜鲍魚配
全場可以任食的頭盤及甜品都喺齊晒E道:
西瓜起沙又清甜
鲜鲍魚配牛仔肉...鲍魚鮮味十足, 腍而滑溜, 有彈性之餘,也带有啜牙黏牙的感覺,大S食到好開心
大家吃得既盡慶又開心, 真是一年容易又聖誕, 大家要珍惜眼前人
在此祝各位看官聖誕又快樂, 新年更健康!

2011-12-22
庆祝纪念