今日行开黄大仙呢头,就谂起茶餐厅2.0,行到门口见到有冬日2.0暖粒粒煲就已经俾佢吸引到入左去。坐低再睇吓Menu,发现佢有个Cafe2.0精选二人餐都好吸引,事关我朋友好想试下威灵顿牛柳,所以唯有下次再试佢个暖粒粒煲。法式龙虾汤温度做得几好,热热地但吹一吹又饮到,同埋感觉好鲜味,令人会想继续饮落去,佢有啲配料一粒粒有啲口感。烟鸭胸杂菜沙律个烟鸭胸肥美可口,肉质嫩滑几juicy,而杂菜就普通正常都爽口,有埋胡麻汁配一齐食,加添美味。卡邦尼烟肉蛋汁意粉首先要赞一赞啲意粉,好钟意佢嘅口感好弹牙,而蛋汁唔会整到好流又creamy。最后系正宗威灵顿牛柳,佢有晒黑椒汁同烧汁,个人认为配烧汁正啲,威灵顿牛柳整得唔生但又唔会”韧”,酥皮厚薄均匀松化,白饭就普通正常,不过可能两个人share会觉得个牛柳可以大旧啲就更perfect。套餐包热饮,冻饮加$3,我哋嗌左冻朱古力同热柚子蜜。要讲一讲佢个上菜速度预得几好,差唔多食完一道就会黎另一道,最后主菜就要等一等。呢间虽然系茶餐厅,但感觉比较新颖,有好多唔同菜式任君选择,重点仲要整得好食。

法式龙虾汤

烟鸭胸杂菜沙律

卡邦尼烟肉蛋汁意粉

正宗威灵顿牛柳

套餐包热饮,冻饮加$3,我哋嗌左冻朱古力同热柚子蜜。
柚子蜜
冻朱古力

2020-11-10
$185.5 (晚餐)
法式龙虾汤
烟鸭胸杂菜沙律