2021-01-19
放工路過旺角,同同事行左陣街買左杯野飲先返屋企🤭 因為我唔係好飲得奶,所以nuttea就岩哂我喇😌 之前飲過朱古力伯爵茶,同埋士多啤梨堅果奶,都好好味~ 今次就試下季節限定既野飲!➿ 紫米堅果奶($40) *微糖少冰飲呢杯堅果奶個陣會懷疑自己係飲緊野,定係食緊糖水😆 紫米份量超多,每啖都飲到~所以超級有飽腹感!店員話紫米有加糖煮,所以相對甜d,我地都覺,唔係好好甜野既同事話下次會揀無糖😛 整體黎講,紫米同堅果既味道平衡得幾好~➿ 黑芝芝堅果奶($40) *微糖少冰飲落好芝麻啊,但又唔會芝麻糊咁濃郁,平時唔食芝麻糊既都可以一試啊~ 我覺得呢杯堅果奶既芝麻味重過堅果,啖啖都飲到芝麻粉狀,好真材實料既味道😋加分位🌟店員主動又有耐性咁按我地既喜好推介野飲俾我地,沖好野飲之後又有仔細講解,加分啊👍🏽 知道中環開左新分店~如果新界區都開一間就好喇☺️ 見而家仲有堅果醬🌰賣, 可以買番屋企搽麵包/ 沖堅果奶🙂
➿ 黑芝芝堅果奶($40) *微糖少冰
加分位🌟