2022-01-08 13 浏览
是日天氣真係好凍,突然諗起麻辣嘅川滿居,收工即刻拉埋同事一齊開吃暖暖身子😍一坐低必點金湯酸菜魚,今次人多點左加大,魚片超新鮮,無骨食落好嫩滑,用條脷輕輕一頂已經滑入喉嚨,湯底酸酸辣辣,飲左一碗個身即刻都暖哂✌🏻必點必點!上次試完滕香雞,一直念念不忘果種麻辣嘅味道,所以今次都點左一碟,一如既往嘅水準,雞塊好滑,與花椒嘅麻味好夾😋另外,飯筒們亦都點左幾道送飯一流嘅餸菜,先講麻婆豆腐,食落好香,豆腐好滑,調味又唔會辣到噴火,撈飯食簡直一流,三扒兩撥就食完半碗飯😤😤回鍋肉勁有鑊氣,份量足夠4人送飯,不但蔬菜爆得好香,肉片份量都唔少!一碗飯真係唔夠食啊!!!😭😭😭另外,我地亦都試左個蔥椒小肥牛,一上枱聞到嘅就係大排檔乾炒牛河果種鑊氣同埋香味!聞到啲味都即刻流哂口水,牛肉份量好多,配埋啲洋蔥超好味!