2019-12-05 282 浏览
好耐無食北海丼啦!咁啱約咗朋友响太古城睇戲,又見到呢個新promotion 冬日火鍋,梗係要嚟試試啦!因為睇戲食咗爆谷,兩個人唔係好肚餓,所以就叫咗一份和牛火鍋同埋一啲小食share la!好鍾意呢度啲碗碗碟碟,全部都跟返個海洋 theme!女仔實鍾意飲嘅獺祭清酒,因為甜甜地易入口。男友人就唔 like,可能鍾意dry啲Toro sashimi  超新鮮!蟹籽沙律主菜!(其實點樣可以將張相掉返正?)呢個和牛火鍋係用A5鹿兒島和牛,不過就得3塊,兩個人分唔夠 haha!另外仲跟一個迷你鰻魚丼。仲有一份小食係芝士炸蝦丸。因為個鍋好淺,唔係好多湯,侍應都好細心,不停同我哋加。呢個甜品我第一次响度食,睇menu已經好吸引啦!超好味!係豆腐雪糕,仲有小丸子响裡面!#love

好鍾意呢度啲碗碗碟碟,全部都跟返個海洋 theme!
獺祭 Sake
吞拿魚腩刺身

Toro sashimi
 超新鮮!
和牛火鍋

主菜!(其實點樣可以將張相掉返正?)
南瓜紅豆白玉子
2019-11-27