2016-11-25
天氣急轉凍,突然間由夏天衫變咗著羽絨 ,成個腦都突然間淨係想食火鍋 ,約咗朋友就出咗去食雞煲 ,呢間都唔係第一次食㗎啦 ,佢有雞煲依然好有水準又麻又辣 ,鍋底勁多配料洋蔥陳皮青椒,都係比較罕有嘅雞煲醬料配搭,又香又好食 ,食完即刻暖笠笠。手打墨魚滑呢個雙色嘅墨魚滑一睇已經覺得賣相好吸引,一個墨魚滑有兩款口味,白色係普通嘅墨魚滑,黑色係加咗墨汁嘅墨魚滑,你問我我都係喜歡傳統白色墨魚滑,因為食得出佢嘅新鮮食得出有好重嘅墨魚味。自家製炸響鈴佢嘅響鈴造型不規則,一睇就知唔係超市貨,響鈴嘅最佳食法,一定係浸一浸湯底就食,完全冇油味,可見一定係新鮮製造。皇帝菜成晚都食肉係時候食返啲菜,雞煲嘅湯用嚟碌皇帝菜,辣辣地,加上皇帝菜多汁,係一個唔錯嘅選擇。檸賓梳打巨型飲品一支飲品足夠飲一餐 ,利賓納加咗檸檬同青檸,加入小小梳打,甜甜酸酸咁有少少氣好飲。