2018-10-15 133 浏览
我朋友愛食辣,所以便帶我一起去食這家烏蠅館 (冒菜)。這裡$48可點6個餸,加$4可加一個白飯。我上次來時點了米線,份量很小,食完沒有飽肚感,所以今次便選了加白飯。這個店主打食辣,如果唔食辣 (好似我咁),可以選清湯,或者蕃茄湯。這裡俾配料都是很大方的,什麼香葱、蒜等等,都加得超多~ 所以就算係清湯都好濃味,食完成口蒜頭味 XP 喜歡味道濃的人可以一試。 這裡的其中一個特色係價錢不貴,但可選好多個餸,如$48便可選6款餸,而且佢選擇好多,令人眼花撩亂,不過都係常見的火鍋配料啦。食物係一般水平,不過某些餸的份量很少,如選魚腐,只有一粒。比較特別一點是寛粉,是類似蕃薯粉咁,好滑好有咬口,份量亦多,值得推介。這裡中午好多人,約1點時門外排左超多人,所以要早一點到方為上策。
我朋友愛食辣,所以便帶我一起去食這家烏蠅館 (冒菜)。