2018-07-15 57 浏览
假日去左尖沙咀行個靚街,朋友仔想食辣野,但唔想又去譚仔,就 search到呢間新開既餐廳,見裝修幾文青,又坐得幾舒服,岩哂想休息一下既我地冒菜都係第一次食,怕太辣就揀左麻辣小辣我地係叫左雙人D餐可以任選8款,再額外配千層肚、黃喉,鴨腸不過店員通知我地無鴨腸,就換左墨魚仔平時食譚仔最多都係叫3款餸,突然可以叫咁多款,真係要用啲時間諗諗好啦,決定好,就要左豬耳絲、龍蝦丸、魚腐、海膽丸、肥牛、金菇菜、鵪鶉蛋模式有啲似內地既麻辣燙,自己揀款揀辣度再上,只係呢到係連埋湯底,麻辣燙就乾上所以套餐仲包2款主食,我就揀左米線鵪鶉蛋香港地比較難搵到,見到就立即點左,蛋黃吸滿辣辣的湯底,都幾過惹肥牛同丸類質素都唔錯,夠彈牙雙人套餐會額外配千層肚同黃喉,呢2樣反而好有驚喜千層肚即係牛栢葉,切得較為幼身,好爽又吸味而黃喉第一次食,一片片卷起,都係食落爽身,有口感既材料而食辣就一定要飲野,檸檬蝶豆花顏色唯美,味道微甜,夠清新健康

冒菜都係第一次食,怕太辣就揀左麻辣小辣

我地係叫左雙人D餐

可以任選8款,再額外配千層肚、黃喉,鴨腸
不過店員通知我地無鴨腸,就換左墨魚仔

所以套餐仲包2款主食,我就揀左米線

肥牛同丸類質素都唔錯,夠彈牙

雙人套餐會額外配千層肚同黃喉,呢2樣反而好有驚喜
千層肚即係牛栢葉,切得較為幼身,好爽又吸味
而黃喉第一次食,一片片卷起,都係食落爽身,有口感既材料

而食辣就一定要飲野,檸檬蝶豆花

顏色唯美,味道微甜,夠清新健康