2021-08-19
📍台灣霧之戀 (尖沙咀) 之前經過厚福街見到有人拎住杯會霧煙既飲品行過,嗰陣已經比佢深深吸引住啦😍,覺得佢超特別!呢間台灣霧之戀主打冒煙甜品,無論視覺定味覺同樣都可以滿足到我地,仲好打卡able!! 店舖係以粉紅色作為主題,超有少女心💗。𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:▪️超級芒果三重奏 - 芒果椰奶 x 小芋圓 ($42) 記住準備手機打卡呀📸,因為佢真係超靚超得意!! 啲煙係咁噴出黎🌬,吸引哂途人既目光hee hee~ 杯上面會有個盤仔裝住好多芒果肉,🥭 芒果超新鮮,加上而家係芒果當做嘅季節,食落超香甜多汁,份量仲好多添。下面就係椰奶同埋小芋圓,椰奶味道好香好滑,🥰 小芋圓食落煙煙韌韌咁,好有咬口!呢杯三重奏絕對值得一試ahhhh,一杯有齊晒三樣嘢,仲要有煙出🌫,超過癮!▪️草莓多多 ($28) 草莓多多既賣相好QQ,個杯就好似益力多嘅形狀咁,好得意!🍓 佢既士多啤梨味好突出好甜,同酸酸地既多多味道好夾~ 大熱天時飲呢個好正,飲落去好解渴!▪️芒椰奶西 ($32) 童年回憶返黎啦🤤!芒椰奶西好足料,有好多西米同埋好多芒果粒~ 西米煮得剛剛好,好有咬口,而芒果就一如既往咁香甜,成杯口感超豐富~
𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
▪️超級芒果三重奏 - 芒果椰奶 x 小芋圓 ($42)
▪️草莓多多 ($28)
▪️芒椰奶西 ($32)
𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍尖沙咀加拿芬道45-47號宏生大廈地下D2號舖
Shop D2, G/F, Houng Sun Building, 45-47 Carnarvon Road, Tsim Sha Tsui