2018-10-30 61 浏览
🔎秋刀魚丼 $78今次係第二次嚟深水埗茶屋町食嘢,上次已經試咗佢嘅鯖魚,今次當然要試下秋刀魚喇!本身以為佢會原條煎完就上碟, 但原來廚師已經好有心機咁幫我起咗骨、切成魚柳,方便我食,真係好窩心!味道方面一如所料同上次鯖魚一樣相當惹味,除咗本身煎得好香口之外,火喉亦控制得好好,唔會過火!調味方面,燒汁嘅味道相當配合,唔會太鹹或者太甜,面而鋪喺面嘅嘅蛋碎都有點綴嘅作用,與秋刀魚魚肉一齊食,你都會感受到唔同嘅效果,好特別!同場加映仲有佢跟餐甜品,類似日本草餅嘅抹茶味甜品 。咬落去好煙韌 ,但又唔會好黏口 ,都幾得意!跟餐嘅他麵豉湯誠意十足,除咗有別於出面舖頭開分之外,仲特別加入咗豆腐卜,真係誠意十足!🍽7/10🔎 茶屋町深水埗長沙灣道217號
🔎秋刀魚丼 $78

🍽7/10