招聘中
月薪
最高可达 $25,000
月薪 (面议)
2024-05-07 64 浏览
今日我同妈咪喺尖沙咀行街, 行到肚仔有啲饿, 就谂起呢间位于K11 Musea嘅新加坡餐厅。 我哋以前嚟过一次, 觉得味道唔错, 就决定再嚟食过。一坐低, 我就叫咗白胡椒肉骨茶配面。汤头入面嘅胡椒味好浓郁, 闻落已经觉得好appetizing。肉骨煮到好松化, 轻轻一啜就即刻溶入口。加埋面一齐食, 真系好满足。妈咪就叫咗咸蛋黄鸡翼。鸡翼炸得脆卜卜 , 外脆内嫩。一咬落去 , 咸蛋黄嘅味道就爆晒出嚟 , 好香浓。成只鸡翼都裹上咗一层黄澄澄嘅蛋黄, 睇落劲吸引。最后仲叫多份酱油生菜, 嚟中和吓两个比较重口味嘅菜式。青绿色嘅生菜, 淋上酱油汁, 好开胃。成餐食落, 都几有新加坡风味。虽然价钱比一般茶餐厅贵少少, 但系食材新鲜, 味道正宗, 值得一试。下次有机会嘅话, 都想再嚟食返转。