2016-05-07 389 浏览
其實要試晒觀塘區入面既cafe,都真係唔係一朝一夕既事。今晚決定來呢間試下,比較下同區其他餐廳既分別!好彩有訂位,如唔係星期日加公眾假期,都唔知walk-in有無得食!兩個人被編左個死角位度,相比起坐正中心,服務往往都來得慢同遲,加上剛去到時未係太多人(7︰30),所以角落頭架冷氣係完全無開,等到坐到七成人先開番去(唔知係唔係有客人提先識開!),面且果晚係爆場,但waiters係唔夠,所以我地坐係死角位係無人refill水!終於上菜,麵包無牛油,個湯唔錯,同平時set dinner果d都差唔多,所以我地叫左兩個set dinner個重點都唔係個湯度!之後小食先上,個皮炸得唔膩唔厚無咩粉味,而且蠔仍保持到鮮味,再加埋個芥辣醬,一流!之後再上羊鞍,外面已經包住左層芥末,燈光暗淡既情況下睇落去以為拎左件羊去炸,朋友明明叫七成熟(本人唔太鍾意血林林既感覺),點知兩件其中一件就七成,我食果件就五成,切落去時都見到有血流出來,味道一般,唔太差,但未係最好味既一次!之後個厚豬就有驚喜,以為佢厚實「un」,點合切落去一d都無呢個感覺,食落去重保留住肉汁鮮味,加埋個蘑菇汁好襯,所以呢個果然係呢度既招牌菜

餐前包同白湯
吉列生蠔配日式芥辣醬
慢燒芥末保雲蘇羊架配薯菜
之後個厚豬就有驚喜,以為佢厚實「un」,點合切落去一d都無呢個感覺,食落去重保留住肉汁鮮味,加埋個蘑菇汁好襯,所以呢個果然係呢度既招牌菜!
慢燒美國豬鞍配薯菜
叫埋杯飲品,成個set dinner就食完,無甜品有少少可惜!
Mocha
2016-05-01
$285.5 (晚餐)
餐前包同白湯
吉列生蠔配日式芥辣醬