来自台湾嘅鼎泰丰可以话系本人数一数二钟意嘅上海菜馆😽😍小笼包必点之选,尖沙咀呢间分店一直都保持到皮薄馅靓,冇爆汤汁但胜在够味,合格高两分嘅小笼包丝瓜虾仁小笼包微绿色皮 弹牙嘅虾仁 汤汁充满青瓜香 好清新绍兴酒醉鸡即使冇转鸡髀 依然都系啖啖肉。鸡件好大件亦浸得好入味,充满酒香。鸡皮滑嫩,味道同份量都有9分🥰台式红烧牛肉汤其实即系佢哋嘅牛肉面走面,所以佢嘅份量系超大碗。牛肉用上牛𦟌同牛根,大半个拳头咁大件🤤🤤仲配上几条白菜仔。汤底唔会死咸过辣,好香牛味,系正宗嘅台式红烧味🥺😍大推香干马兰头一道好考功夫嘅菜式,菜同豆干要切得够碎又搾得够干水先至叫做合格嘅马兰头,鼎泰丰系做到呢个水准。少少麻油已经足够调味,味道满意葱油拌面 闻落就好香但识落就唔算冇乜炸蒜味 偏油都冇乜酱油味 但面份量算多丝瓜汁无厘头嗌左杯青瓜汁😂一饮,好青🤢🤢100%全天然无添加 🥴当通便整体水准合格 上菜速度快 试咗好多新菜式 有惊又有喜 继续系我嘅饭堂之选☺️🤤
来自台湾嘅鼎泰丰可以话系本人数一数二钟意嘅上海菜馆😽😍

微绿色皮 弹牙嘅虾仁 汤汁充满青瓜香 好清新