2013-10-06
曾經我都去過呢間甜品舖,好中意,所以今次再度一訪。😙 啲員工比我嘅感覺係熱情同親切,會同客人有交流,比起連鎖式甜品舖更有人情味,呢個亦係我再黎嘅原因之一。😊 佢遞左個menu比我,好多選擇得黎,甜品創意亦爆燈!資料亦詳細,圖文並茂寫明有咩料👍。雪糕布甸胚芽好立克冰露,第二次黎又再點過😍。顧名思義,最上係Dreyer's香草雪糕,下面係胚芽好立克沙冰,配上粒粒焦糖同牛奶布甸點綴。我本身唔係特別中意好立克,但呢個沙冰有淡淡嘅清香,甜度恰到好處。雪糕沙冰布甸,三種口感,十份滿足🍨😋。男女老少都啱食!新推出綠茶心太軟,啱哂我呢個綠茶愛好者😝👍👍!未上枱就開始聞到綠茶味,上枱唔夠10分鐘就食哂😂。一篤開個蛋糕,一陣濃烈嘅綠茶香溢出,綠茶醬湧現。沾上綠茶醬嘅綠茶蛋糕,令蛋糕不到於太乾。脆脆嘅表面,軟熟嘅內心,蕩熱嘅熔岩,滿食道嘅綠茶味,滿足😌。雪糕紅豆同蛋糕一齊食亦另有味道,用糖水煮嘅紅豆果依舊保存並散發獨有嘅味道。士多啤梨甜甜酸酸,難得唔似出面果啲酸到面容扭曲😚。 品嘗完甜品,佢地都會鼓勵客人填寫意見表,重會送張會員卡。佢地力求完美嘅態度的確埋下我再一次黎貴花甜嘅衝動。🏃