2022-12-05
星期五約左閨蜜去食飯,之前商議左去科學園食「農」,因為之前我食過覺得環境同食物質素都好好,跟唔同既食腳食又有唔同既感覺,加上樓底高座得比較舒服🤭所以我地早早入到科學園行左一陣,喺海傍吹吹風傾下計,跟住入座再慢慢傾😂用QR Code 落單真係容易比自己怒點,因為樣樣都好吸引,樣樣都想試,結果呢————如圖😂前菜系列檸檬鳳爪-佢竟然用咸檸檬🍋少少酸咸咸地勁開胃,估唔到咁出色!慢煮鮑魚😏係咪玩驚喜先!明明係慢煮花雕鮑魚黎喎!凍凍的又夠爽,花雕味入哂落去,勁滋味!點心-幻彩蝦餃其實之前我已經食過一次,回訪都要再點😜除左佢靚靚勁打卡外,佢入面係好飽滿既蝦肉,😍真係高質架!招牌乳鴿大大隻夠入味,一人半隻岩岩好❤️肉骨茶😱原來佢地個肉骨茶咁好飲,胡椒味好正感覺好補身,一人一壺係應該要架!火雲叉燒必點系列!份量目測好似不多,其實件件厚身,有火燒一燒過焦焦脆脆,亮點喺佢地個叉燒汁,完美地將件叉燒味道昇華💕漁公大箭桶本身唔知係咩黎🤣貪得意點下,原來係原隻魷魚仔不劏既情況下去燒,魷魚🦑面有辣粉,所以有點辣但惹味,入面好多啫喱狀,係咪可以補我骨膠原架?南瓜素盒清清的配搭一下,中和後再戰美食😏農家糯米飯我強烈推薦
前菜系列
檸檬鳳爪-
佢竟然用咸檸檬🍋少少酸咸咸地勁開胃,估唔到咁出色!
慢煮鮑魚
點心-幻彩蝦餃
招牌乳鴿
大大隻夠入味,一人半隻岩岩好❤️
肉骨茶
火雲叉燒
漁公大箭桶
南瓜素盒
清清的配搭一下,中和後再戰美食😏
農家糯米飯
我強烈推薦大家要試這個,無論臘味質素或是糯米飯嘅煙靭度,都係一等一既!
甜品系列
貓山王榴槤-榴槤控來吧!上層係重重
榴槤味,仲係有榴槤肉架!下層係班蘭味,🫠個心溶左了!
椰香拉絲
春卷皮扭紋後去炸,掛上蜜糖同椰絲!完美終結🤭
侍應姐姐推薦我地試下佢地既冷泡茶,我地選擇左白桃烏龍同菊花普里,果然無令人失望,茶包滿滿材料,味道濃而清香☺️
^ 設有加一服務費
^ 有戶外座位