2022-10-20 4600 浏览
☕️再訪日系文青cafe☕️早前食過呢間日系文青cafe對佢嘅甜品實在太念念不忘 今日就決定孝敬媽媽 帶佢嚟食佢嘅招牌甜品🤣 估唔到呢度嘅甜品能夠成功激發起佢嘅少女心👧🏻 連平時唔打卡嘅佢都要影埋一份🤳🏻-🐟煎封鱸魚伴西藏紅花忌廉汁 $168正餐我哋揀咗煎封鱸魚 魚皮煎得香脆恰到好處 肉身仍然幼嫩🤤 伴碟嘅忌廉汁唔會太過厚身 係比較fluffy嘅幼泡 有啲surprise😚 煎魚下面亦都放咗不少雜菜 用咗西藏紅花煮成嘅忌廉汁 顏色好鮮艷 味道都幾香口👍🏻-🍍鑊仔台灣鳳梨雪山熱香餅 $85今餐嘅主角 就係呢一個期間限定嘅鑊仔熱香餅🥞兩塊pancake都好鬆軟 配上鳳梨口味嘅糖漿 同埋燒過少少左嘅鳳梨 加雪糕🍨完全仲晒我哋嘅甜品位🥰 另外伴碟仲加咗少少杏仁 口味又再提升左另一個層次😍-🍋百香果檸檬梳打 (+$15)如果嗌晚餐 仲可以加$15換特飲 我今次就揀咗百香果檸檬梳打 百香果肉落得好足 同檸檬梳打都好夾 好開胃🎉-📍 Ocio (鑽石山)鑽石山荷里活廣場2樓283-284號舖
☕️再訪日系文青cafe☕️

🐟煎封鱸魚伴西藏紅花忌廉汁 $168

🍍鑊仔台灣鳳梨雪山熱香餅 $85
鑊仔台灣鳳梨雪山熱香餅

🍋百香果檸檬梳打 (+$15)

📍 Ocio (鑽石山)
鑽石山荷里活廣場2樓283-284號舖