2021-08-11 108 浏览
之前已經食過哩間純素cafe,今次係IG見到cafe出左新餐單,所以今次再同朋友黎食野,無論黎幾多次都覺得Cafe環境好靚,周圍都係打卡位📸️提提大家餐廳分兩個鋪位,一邊買嘢食,另一邊可以坐低食嘢。Cafe提供既食物同埋飲品都係純素,啱晒素食人士,今次我地就揀左以下食物share👇🏻🥗黑松露醬·大啡菇芝士牛堡配牛油果沙律 $158漢堡係用竹炭bagel做包,烤到脆卜卜,裏面有勁大粒大啡菇同素牛扒,牛扒既質感都幾似真牛肉,切開顏色粉嫩,像真度極高!裏面仲有新鮮生菜同蕃茄,旁邊係沙律,上面有洋蔥片、蘿蔔、生菜、火箭菜同大量牛油果,再灑上沙律醋,非常豐富。🫔芫荽紫菜肉鬆墨西哥卷 $125墨西哥卷好大卷,一隻手都揸唔住,裏面既餡料亦相當豐富,有蘿蔔絲、生菜、芫荽、肉鬆同海苔紫菜,肉鬆加海苔紫菜既配搭幾好食,而且裏面既芫荽味好重,好岩芫荽控!醬汁係黑醋,所以食落去酸酸甜甜,而且超飽肚。🍰無麩質紅絲絨及抹茶紅豆蛋糕新蛋糕外型同樣咁靚,一樣好啱打卡📸️蛋糕無落雞蛋同牛奶,質感有啲似brownie,口感濕潤,加有大量cream,但甜而不膩。☕️Pineapple Coffee Soda $52裏面既係齋啡,

🥗黑松露醬·大啡菇芝士牛堡配牛油果沙律 $158

🫔芫荽紫菜肉鬆墨西哥卷 $125

🍰無麩質紅絲絨及抹茶紅豆蛋糕

☕️Pineapple Coffee Soda $52
裏面既係齋啡,味道較苦澀。

🍫Chocolate latte
用燕麥奶代替牛奶🥛素食人士都啱飲。

整體黎講,cafe既環境真係勁靚,可以影好耐相,而且食物健康清新,可以一試。

午餐