2020-11-04
朋友去過一間韓燒覺得不錯,所以就找我今次再食消夜的韓燒,沒想到都不少人,等了一陣入坐坐得都幾舒服。因為朋友來過即時點了食物就出去拿飲品和醬料。最愛吃鯖魚和冬菇叫了幾次了,魚新鮮不會很腥,冬菇都好厚身好香,炸物當然來到這裡就叫炸雞,柚子炸雞,柚子味濃不甜炸雞熱呼呼。炸餃子每款叫了一隻九菜和泡菜,剛炸起好脆口入面材料十分足料。之後再連續叫了幾款牛肉,西冷牛扒、辣味五花肉和醬味牛五花肉,各款醬都各有特色,肉質口感都不錯,不需落太多醬油都好夠惹味。海鮮方面見到有燒生蠔仲有味同蒜茸芝士味,各要了一款,蠔不是好大隻但都夠新鮮,配上蒜茸芝士再惹味點。食不了少肉當然就想叫個阿珠媽靚湯和炒年糕來吃,湯都幾多料而年糕都幾辣。仲有不同類型的雪條,見到椰子當然叫了一枝來吃,不太甜好味道仲可以解到辣添。朋友的確沒有介紹錯而且仲要二百元一位都不用十分滿足的一餐。