上個月同男朋友去左食呢間重慶過江龍既渝味曉宇,一食就上左癮,今日係銅鑼灣拍拖,見到呢邊都有分店,就再回味一次。今次一入到去就有糖水食嚕,可能上次太夜送哂。係一碗好滋潤既雪耳糖水,因為接下來要食好濃味既野,所以先食左呢碗咁清潤既糖水感覺真係唔錯呢!上次黎食完之後,一試愛上呢度既醬碟。香油加上大量蔥蒜,再加小預豬同豉油,同個牛油麻辣鍋既味道係超級夾。之後就到揀湯底啦!上次我地叫左麻辣鴛鴦,配左蕃茄,今次我地唔辣個邊揀左大骨湯。大骨湯入面真係有一舊好大既豬骨,再加上有羅白同粟米,好清甜。然後我地糾結左好耐今日試唔試下重慶大辣,不過諗諗下都係下次先,未有勇氣,哈哈。上次試過好幾種配料都好ok,今次我地就無叫到任何肉,而再叫番上次個個好高質既三寶丸。三寶丸分別係墨魚,牛肉同埋蝦。好多地方既手打丸係好粉,就算真係手打都食唔出食材既味。但係呢度既三寶丸真係真係好足料,尤其是個墨魚丸,真係世界級正。同上次一樣叫左鮮淮山,佢送落麻辣湯底度煮一陣就會吸哂味,好正。另外呢度既粟米係有信心保證,上次同今次都係好甜。其他配料我地全部都係半份半份咁叫,咁就可以食多幾樣野。田園菜籃幾抵叫,我地兩個人最後都食唔哂個盤

其他配料我地全部都係半份半份咁叫,咁就可以食多幾樣野。田園菜籃幾抵叫,我地兩個人最後都食唔哂個盤菜。另外如果食辣,土豆片同芋頭都好推介。講下講下其實呢度樣樣配料都好味既,所以真心覺得大家可以黎試下。

今日埋單平過上次小小,五百幾蚊兩個人,其實平時食任食兩個人都要400,有時都會覺得不如比多小小食呢種高質d既火鍋