食过一次番寻味,晚市抵系因为有海鲜烧,钟意海鲜既朋友唔好错过。肉类,韩式小食亦唔错添。海鲜有好多种选择,每款都好新鲜,必食生蚝,扇贝,烧酒虾。生蚝,扇贝好大粒,烧熟后冇咩点缩水,仲系胀卜卜,一咬就流汁。烧酒虾熟后,香浓既酒味渗透入虾肉里面,令肉汁更醉人。肉类都系普遍有既牛肉,猪肉,鸡肉,羊肉。今次个碟有间隔,方便多。尼个setting好过上一次。雪花牛仔肉,卖相好吸引,雪花纹路好清晰,每面轻轻一烧就熟,充满住牛肉既鲜甜。酱腌春鸡脾肉,好大件,但因为系鸡脾肉,所以烧完仲好嫩滑,腌酱唔会太浓味。青阳辣鸡粒,细细粒,辣味够,一口一粒好正。熟食方面叫左一碗水冷面同炸鸡,炸鱿鱼须。水冷面凉浸浸,配埋热辣辣既烧肉,特别好味。饮品都系罐装为主,想饮酒既可以写纸order,另外加钱,有各款啤酒,烧酒,梅酒。最后会送甜品,我叫左红豆西米露,食到饱饱。
海鲜

海鲜有好多种选择,每款都好新鲜,必食生蚝,扇贝,烧酒虾。

烧酒虾

烧酒虾熟后,香浓既酒味渗透入虾肉里面,令肉汁更醉人。

雪花牛仔肉

肉类

青阳辣鸡粒,细细粒,辣味够,一口一粒好正。

熟食方面叫左一碗水冷面同炸鸡炸鱿鱼须
水冷面

水冷面凉浸浸,配埋热辣辣既烧肉,特别好味。
饮品

红豆西米露

最后会送甜品,我叫左红豆西米露,食到饱饱。
2018-11-08
用餐时段