2021-08-02
之前食過元朗的校長燒肉覺得好抵食,所以知道大埔有分店後都想來試試!這裡的裝修和元朗店很相似,Ironman 和攀石牆應該是「地標」吧!晚餐時段實在坐無虛席,我哋食呢轉由7:15開始,登記好要等夠鐘,讓上一時段清場後才可進場,大家都幾乎一鍋蜂去搶食!食物款式實在太多,簡單可以分前菜、日式、熟食、燒肉、火鍋、甜品和飲品等區域。前菜就係沙律區和凍盤,有青口、凍蝦和螺做代表!日式區有刺身和壽司,刺身要排隊限取,三文魚、吞拿魚、帶子、油甘魚、牡丹蝦等,壽司都有好幾款!熟食區都有分小食和小菜,小食大部份係炸物,炸雞塊、薯條和小丸子之類,我都好鍾意食呀!另外都有好幾款中式小菜,估唔到有豉椒炒蜆,超正!而且仲有蒸櫃的大量點心,仲有温泉蛋呢!燒肉區就一兜兜分好晒,要幾多夾幾多,豬牛羊雞樣樣齊,仲有唔同味道醃料、或者唔同部機,選擇都幾多。火鍋區就係打邊爐食物,以菜類和丸類為主,當然有啲食物燒又得火鍋又得,悉隨尊便。甜品區當然也是重點!有不同糕點、糖水和至愛的雪糕!仲有多款韓式雪條、杯裝雪糕和自己唧嘅軟雪糕添!飲品本身就冇乜期待,通常放題都係飲嗰啲,不過呢度竟然有自家製涼茶,有心思喎!同元朗店一樣,仲有大量
飲品本身就冇乜期待,通常放題都係飲嗰啲,不過呢度竟然有自家製涼茶,有心思喎!同元朗店一樣,仲有大量花茶自己Mix,不過我都係飲汽水算啦!