2017-01-09
其實之前喺沙田都食個冬陰公工嘅分店對佢印象一直唔差,今次難得經開荃灣區發現原來荃灣都有佢嘅分店見佢價錢同沙田一樣走平民路線於是乎就決定食依間~魚皮餃冬陰公湯檬粉上次同女朋友食個見佢食得好滋味今次終於到我叫!魚皮餃本身皮薄餡多,加上冬陰公湯底嘅辣度適中,浸入魚皮餃度令到魚皮餃嘅粉皮由原本平平無奇去到哨勁十分!加上本身冬陰公湯調味不錯,簡簡單單一啖湯一啖粉既配搭已經非常好食!泰式雜錦拼盤(泰式春卷,蝦餅,豬頸肉,麻辣鳳爪,沙嗲串燒蝦,沙嗲串燒雞肉)今次係同屋企人一行三人食,就點左依個份量比較多嘅泰式雜錦!同想像中嘅一樣各種泰國著名小食都有啲!各種小食都非常唔錯,自己最鍾意入邊嘅沙嗲串燒同泰式春卷及蝦餅,除咗調味唔錯,值得一讚嘅係由於餐廳係即叫即整嘅關係端上菜的時候仲熱到十足!白牛已經包含普通餐飲,我就點左個白牛,白牛其實即係雪碧溝雲呢拿雪糕,雪碧倒落去啲雪糕度,汽水中嘅氣會令雪糕外表急速溶解,不單止好喝,視覺上也能得到滿足~人流黎講同沙田比都略有分別,可能因為沙田citylink人口密度始終比較高所以入座都要排隊而荃灣廣場依間就唔使,睇吓嚟緊有冇機會去買冬陰公公其他分店試吓!
魚皮餃冬陰公湯濛
上次同女朋友食個見佢食得好滋味今次終於到我叫!
泰式雜錦拼盤
白牛