2017-10-11
今晚男友又帶我encore呢間餐廳,上次個餐實在令人回味,我地今次專登黎試佢嘅炭燒極上牛舌,可惜今次又賣曬,同上次一樣得返上等牛舌,因為上次已經試左,今次就留肚試其他野食。上次我地坐bar枱可以睇到師傅即叫即燒,可惜有少少熱,怕熱嘅男友今次要求坐返出面普通枱😂今次叫同上次完全唔一樣嘅野。刺身沙律$98,刺身厚切肥美新鮮,沙律菜爽甜,汁醬酸咪咪,好開胃。山芋好燒$88,呢個似大阪燒,亦差唔多味,不過稀身少少,質感幾特別。我地硬係唔會錯過炭燒串燒啦!雞皮$30,燒到薄脆,一啲都唔油膩,好想要多串,驚太heavy, 所以㨂左雞皮卷露荀$38,包左露荀喺入面,感覺少左好多罪惡感!雞肉丸$36,雞肉結實,入面包左蛋,口感豐富。串燒澳洲和牛$58,牛味濃,可惜燒得熟左少少。串烤鰻魚,我愛嘅蒲燒鰻魚,冇呢味,汁醬濃郁,只係太細件🙈炸生蠔$78,外脆內軟,有鮮味,正!凍烏冬$55,烏冬麵質彈牙煙韌,清淡之選。前菜係麻醬菠菜,每份收返$30。今次又食唔到極上牛舌,希望下次可以食到!
今次叫同上次完全唔一樣嘅野。
炸生蠔$78,外脆內軟,有鮮味,正!
凍烏冬$55,烏冬麵質彈牙煙韌,清淡之選。
前菜係麻醬菠菜,每份收返$30。
今次又食唔到極上牛舌,希望下次可以食到!