2016-08-29 2479 浏览
收工後約左朋友去葵芳食佢係意粉愛好者 餐餐都想食意粉我就麻麻地 一來貴 二來對意粉無咩特別喜好 不過佢嘈住去食 唯有投降 葵芳好似無咩幾個地方有意粉食最後去左APPLEGREEN幾鍾意APPLEGREEN既環境朋友叫左CARBONARA, 我就食青檸忌廉炸雞外觀都OK..但係, 朋友一食就話好難食.. 講左N次 唔係佢想要既味道 唔想再食同埋佢prefer比較硬身d既意粉, 覺得呢間太軟結果成碟剩下2/3 未試過同佢食野見佢食剩咁多我試左D, 唔知點解我食到酸味 類似變壞左既味 但朋友就話唔覺酸 好奇怪到我個碟, 青檸忌廉炸雞顧名思義, 應該要有青檸味.. 但我完全食唔到 好伏只係普通既忌麻意粉味 + 好普通既炸雞雖然多炸雞, 但炸雞唔脆兼無咩味, 而且好似唔係幾新鮮所以成餐飯得意粉入到口.. 哈哈野食就真係見仁見智。。。可能其他野食唔錯都唔定其實上年都黎食過, 不過係叫第二D, 感覺還可以巴馬火腿蜜瓜薄餅個薄餅係薄 而且真係好似餅咁但好硬 咬得好辛苦 又唔平, 一定唔會再叫但發現蜜瓜同巴馬火腿一齊食幾夾@@ 開心小發現!黑松露焗芝士通粉份量係幾細.. 不過幾好味松
收工後約左朋友去葵芳食佢係意粉愛好者 餐餐都想食意粉
我就麻麻地 一來貴 二來對意粉無咩特別喜好 不過佢嘈住去食

CARBONARA
外觀都OK..但係, 朋友一食就話好難食.. 講左N次
我試左D, 唔知點解我食到酸味
類似變壞左既味 但朋友就話唔覺酸 好奇怪

到我個碟, 青檸忌廉炸雞
青檸忌廉炸雞
顧名思義, 應該要有青檸味.. 但我完全食唔到 好伏

所以成餐飯得意粉入到口.. 哈哈

野食就真係見仁見智。。。可能其他野食唔錯都唔定

其實上年都黎食過, 不過係叫第二D, 感覺還可以
巴馬火腿蜜瓜薄餅
巴馬火腿蜜瓜薄餅