2019-10-23
上次同媽媽黎過呢度食覺得好正,所以今次就同男主角黎食喇!呢度令我最掛住既係佢地極濃郁既綠茶同埋《特上海鮮丼》 今次嚟到見到佢哋同Sanrio有合作~成個餐廳都佈置左XO同埋蛋黃哥~而且連收據上面同埋紙巾上面都會有XO同蛋黃哥😂😂《特上海鮮丼》$168入面有拖羅、海膽、赤蝦、三文魚、大大粒帶子所有刺身都勁新鮮。今次就唔同上次喇,上次每一款刺身都起碼有三至四片,但係今次就每樣都得一片😭😭拖羅亦都冇上次咁肥美!但質素都係非常之好👍🏻👍🏻我反而覺得今次嘅海膽靚過上次,上次嗰隻比較軟身😅總括嚟講呢一個海鮮丼都真係非常推薦《海洋之盒》$148賣相都好唔錯!佢個燒蠔對比上次比較遜色!帆立貝好大粒而且好甜👍🏻燒鰻魚肉質幾彈牙同肥美!油脂係口內大爆發燒海蝦嘅質疑一般,蝦肉幾爽口但燒鯖魚就比較普通!《必成燒肉套餐(二人)》$680《和牛肉腸》個感覺有啲似漢堡,佢嘅牛肉質地都幾重,而且有啲黑椒味,夠惹味!《和牛橫膈膜》入口feel到d油脂滲出黎,肉質軟腍得一片唔夠喉😢😢😢《下肩胛肉》雖然佢唔係和牛,但佢嘅油脂都好rich!!《和牛板腱》佢係油味同肉味都夠!《和牛牛小排》都係肥膏俾肉多,所以食落去嘅時候會覺得
《特上海鮮丼》$168
入面有拖羅、海膽、赤蝦、三文魚、大大粒帶子
我反而覺得今次嘅海膽靚過上次,上次嗰隻比較軟身😅
總括嚟講呢一個海鮮丼都真係非常推薦
《海洋之盒》$148
賣相都好唔錯!佢個燒蠔對比上次比較遜色!
帆立貝好大粒而且好甜👍🏻
燒鰻魚肉質幾彈牙同肥美!油脂係口內大爆發
燒海蝦嘅質疑一般,蝦肉幾爽口
但燒鯖魚就比較普通!
《必成燒肉套餐(二人)》$680
《和牛肉腸》
《和牛橫膈膜》
入口feel到d油脂滲出黎,肉質軟腍
得一片唔夠喉😢😢😢
《下肩胛肉》
雖然佢唔係和牛,但佢嘅油脂都好rich!!
《和牛板腱》
佢係油味同肉味都夠!
《和牛牛小排》都係肥膏俾肉多,所以食落去嘅時候會覺得油膩!肉質有啲咬口,牛味唔算特別重
《迷你鰻魚飯》
估唔到咁細碗嘅鰻魚飯嘅鰻魚都非常大條~笑得都幾香,但鰻魚有少少骨而且唔算太肥美~而且鰻魚汁唔夠撈飯啊😭😭
所以想食燒肉嘅可以一試!