2009-12-07 51 浏览
好耐無食蠔, 忽然間有個friend打黎話想食, 即刻諗起之前去詔既oyster station.因為朋友無乜特別preference, 所以去到都係叫個seafood platter 同海膽食住先.海膽: 講真, 幾一般.帶子同赤貝: 都好新鮮, 不過好似唔係太甜翡翠螺: 不過不失oyster: 無記錯好似有Virginica, South Africa同Irish Gigas(有一款唔記得咗...), 非常新鮮, 而且真係有好唔同既味道同口感. 因為我朋友都話想試下唔同口味既蠔, 所以幾滿意老闆既recommendation.甜蝦: 好鮮甜, 另一推介食完吹咗陣水, 朋友話唔係好夠喉. 即刻諗住叫我好鍾意食既white pearl, 點個老闆話white peral d貨源唔stable, 時大時細, 所以呢排無入貨. 正當失望之際, 老闆介紹另一款法國蠔"Gillardeau", 咁當然試吓啦. 最後再叫咗 Belon OOO.Gillardeau: 再一次增加我對老闆recommendation既信心. 我同朋友都一致認為係當晚既suprise. 我落任何dressin

海膽: 講真, 幾一般.
帶子同赤貝: 都好新鮮, 不過好似唔係太甜
翡翠螺: 不過不失
甜蝦: 好鮮甜, 另一推介

Gillardeau: 再一次增加我對老闆recommendation既信心. 我同朋友都一致認為係當晚既suprise. 我落任何dressing, 一啖食落去d蠔味既濃郁同鮮租真係無野講. 滿分.

Belon OOO: 可能以經唔係第一次食, 始終都有咗expectation, 所以無Gillardeau咁驚喜. 不過quality都係好ok既.

Overall 所有蠔既水準都好好, 所以好滿足. $400一位我覺得都fair. 最緊要俾咗錢有quality, 唔係食完一肚氣就好ok喇!!
2009-12-03