2019-04-01
之前試左第一彈「Taste of Japan」ge南蠻炸雞漢堡同味噌吉列豬扒漢堡,今次當然要試埋「金澤風味黑咖哩吉列豬扒漢堡」!(個名好長)我去日本餐廳一定會叫咖哩豬扒飯,但對於呢個包又真係唔係特別好期待,但作為m記fans,點都一定要試下。食左一啖之後ge感覺就係:我食緊日式咖哩豬扒飯。豬扒都算大塊,炸得到好味,就係豬扒飯的上面塊豬扒。見到介紹,個醬係秘製金澤風味黑咖哩醬,我見識淺薄,唔知係咪真係金澤風味,但可以肯定係日式果種咖哩味,即係尋求刺激同辛辣ge朋友就唔洗試。另一邊個醬係白芝士、加上檸檬白汁醬,我覺得就似好淡味ge沙律醬。總之食完就都係果句,我食緊日式咖哩豬扒飯。個包都叫個合乎我想像,唔可以話難食,但我唔會想係m記食呢隻味。比我揀我唔會再試,我比較喜歡食南蠻炸雞。如果大家冇時間坐定定食日式咖哩豬扒飯,又好想食果隻味,呢個包一定可以滿足到你哈哈!!同場加映,我最愛ge香脆雞翼,不過d店員成日都唔記得俾個醬,大家外賣要睇清楚。冇左個醬真係會扣曬分。
食左一啖之後ge感覺就係:我食緊日式咖哩豬扒飯。
豬扒都算大塊,炸得到好味,就係豬扒飯的上面塊豬扒。