同喜茶一樣,一間喺大陸好紅嘅甜品店嚟到香港就已經大排長龍!而家過咗幾個月我再嚟食都係要排一陣㗎!之前喺深圳食仙草3號,已經覺得嗰啲仙草加咗奶真係好好食,所以就算嚟咗香港貴啲都要食!牛奶冰真係無得輸,因為佢一條嘅麻薯係好香黑糖味,而且幾煙un,比珍珠會軟身少少每一啖都feel到濃嘅牛奶糖味,上面仲有個牛奶雪糕添,啡色嘅係類似焦糖嘅味道,總之每一啖都好濃味呀!旁邊仲好似有啲愛玉同湯圓咁嘅東西,入邊有啲餡料㗎!而且好大份又抵食喎。至於呢個芋圓4號又係所有人必推嘅,我都滿心期待,因為佢有成四種料咁多,每一個料我都好鍾意食!但係點知我食完呢個牛奶冰之後覺得佢完全好似水一樣冇味嘅🤣🤣🤣 但係佢啲芋圓同埋珍珠真係好彈牙,係出色嘅💗我覺得係因為比頭先食完嘅牛奶冰蓋過晒啲味,所以我唔可以評論佢係咪真係咁淡味👻下次都會揀返牛奶冰,因為已經超飽喇😛
同喜茶一樣,一間喺大陸好紅嘅甜品店嚟到香港就已經大排長龍!

但係佢啲芋圓同埋珍珠真係好彈牙,係出色嘅💗