2009-06-21
$58 位宵夜任食火鍋係幾抵既, 但如果大家唔介意等半個鐘先上第一輪火鍋料及火鍋湯底, 又唔介意服務員人手嚴重不足, 又唔介意坐到鬼死咁逼既話, 大家可以黎皇都試下囉! 我地 8:50 入座, 點左火鍋料, 湯底, 汽水後, 除了汽水即時上檯外, 其他食物足足等左半個鐘先黎, 最令我地不滿既係服務員質素勁低, 可以講唔理客人. 我地摧過幾次, 幾個服務員既回應簡直係差到極, 佢既既回應分別有: 1.話幫你摧左啦, 人多係等咁耐o架喇! (火鍋料唔係放好係碟上拿出黎就得咩?洗唔洗咁耐?)2.同我地講唔洗急喎, 一定夠時間俾我地食喎! ( 夠時間還夠時間丫, 而家九點幾, 我地都肚餓喇, 唔通十二點先黎食物咩? !)3.叫我地寫過第二張火鍋料喎! (完全唔打算幫我地摧)4.應左我地, 但冇去摧5.直頭當睇我地唔到受到咁既待遇, 又等左半個鐘, d 食物終於開始黎了. 我地食左:1.肥牛肉 (肉味 ok, 但有點”鞋”!)2.羊肉 (肉味不錯, 唔”蘇”!)3.鵝腸 (都幾爽口)4.魚片 (無魚既鮮甜味, 亦”臨”左 d, 冇口感!)5.白鱔片 (比魚片好, 無論鮮味及口感都不錯!)6.三寶
3.叫我地寫過第二張火鍋料喎! (完全唔打算幫我地摧)
4.應左我地, 但冇去摧
5.直頭當睇我地唔到
1.肥牛肉 (肉味 ok, 但有點”鞋”!)
2.羊肉 (肉味不錯, 唔”蘇”!)
3.鵝腸 (都幾爽口)
4.魚片 (無魚既鮮甜味, 亦”臨”左 d, 冇口感!)
5.白鱔片 (比魚片好, 無論鮮味及口感都不錯!)
6.三寶丸 (都係一般水平!)
7.娃娃菜 (得幾條, 有點乾, 唔太新鮮!)
8.小唐菜 (又係得幾條, 有點乾, 唔太新鮮!)
9.金菇菜 (ok, 幾鮮甜, 份量都唔少!)
10.魚滑 (味道及格, 但份量較少, 亦係我地火鍋燶底既來源!)
11.蝦 (一碟 6 隻, 新鮮, 算好吃!)
12.烏冬 (都係一般既味道!)
13.魚皮餃 (好吃, 皮又唔算厚!)
14.炸腐竹 (味道還可以.)
其實整體食物水平係 ok 的, 但皇都俾到客人既服務真係太差了, 真係食龍肉都冇味. 講多一樣皇都唔掂既地方, 就係佢地既火鍋爐竟然唔可以調校. 話說我地見火鍋爐太滾, 想叫佢地校細 d, 佢地話冇得校的, 所以也令到火鍋有少許燶底!
雖然最後埋單 $232, 每人唔洗 $80, 算幾平, 但我地真係唔想拿苦黎辛, 以後就算請我都唔會再幫襯.
相片可參考: