2021-02-16
遠處都聞到新鮮出爐嘅烘焙味道。原本期望都唔大,因為都係食麥當勞嘅蘋果批長大🤣🤷🏻♂️ 不過其實就算係外貌主義協會,都會睇到呢度嘅蘋果批唔係老麥果d cancer skin😏 而係靚嘅酥皮🙂 可能我食呢個唔係最新鮮出爐,又唔會辣親個咀,溫度啱啱好,暖粒粒。不過,咬開之後酥皮黐住咗喉嚨,有啲濁親😂🤣 可能因為酥皮整得真係太薄👍🏻 有一種千層酥係感覺。蘋果蓉整得幾有果肉粒,又可以係輕鬆咬開,唔會過分甜。反而係外面嘅酥皮嘅牛油味強啲。所以都可以話係內外夾擊🙌🏻 分量來講,一個男人拳頭大少少,當下午茶就啱啱好。不過,綠茶Brownie 嘅味道就一般😅 味道有啲偏甜,未必食到綠茶嘅味道。同埋brownie嘅部份,未必係香港人食開口味😂餐廳其實另外都仲有好多嘢食最正嘅係有得充電🔋 both physically and mobile-ly speaking 😂
蘋果批外表
蘋果批酥皮