1K
2021-09-01 129 浏览
御麵酥炸雞球撈麵香茅豬扒撈麵價錢💲: $56/ $58好味程度😋: 4.5/5服務🍴: 3.5/5環境🗾: 2.5/5性價比🥢: 4.5/5回頭率😚: -繼承上篇介紹性價比高又平民的野食!今次係元朗的御麵💛 bookmark左好耐,去到雖然冇環境可言,但佢地的招牌真係名不虛傳,好好食😭-✅✅酥炸雞球撈麵。一碟有4大粒雞球,大過粒乒乓波!食晒啲麵肯定會有餸整😬 首先個雞球一啲都唔油膩,表面好乾身酥脆,好似咬緊薯片咁😍 入面由好多雞脾肉咁包埋做一粒咁,食落好juicy! 味道帶小小黃薑粉同鹽焗雞粉的味道,鹹鹹香香😚 我識呢碟麵’嗯~~’左幾次出聲,真係太驚艷😱 撈麵就係甜豉油撈粗,味道偏甜,所以好多豉油都唔會太鹹。不過同一般麵店一樣,個麵都有小小鹼水味,呢個要留意啦🤫 但個雞球真係好食到癲‼️-✅香茅豬扒撈麵。撈麵底係一樣,只係轉左豬扒🤪 豬扒有成塊手掌咁大,煎得啱啱好。唔算好乾但都唔係juicy,肉質都腍,咬落有淡淡香茅味,都係塊中上質素的豬扒🐖-必食真係雞球,好食到哇哇食🤤 覺得去到元朗要食一次!可能外賣會開心啲,因為環境真係唔太好,坐得唔係太舒服。
御麵
炸雞球撈麵