2020-06-05 81 浏览
而家冇得快閃泰國黎個陽光與海灘,今日唯有嚟到K11食個泰菜懷緬一下店員為我地量體溫之後提供洗手啫喱俾我哋消毒👍🏼👍🏼衛生意識十足呢度嘅裝修舒適又唔會坐得太迫,中間仲有一張吧枱,如果想同朋友嘆吓泰菜傾吓計,呢度都係唔錯嘅選擇。 酥炸軟殼蟹牛油果芒果他他呢個前菜結合左我最愛嘅牛油果同芒果😍加埋上面鮮甜嘅蟹肉真係一流,好推薦!軟殼蟹炸得香又唔會太油。平時不愛羽衣甘藍,因為覺得食落好鞋好硬,但配上軟滑的牛油果同芒果又ok喎😛 幸運七色拼盤貪心嘅我哋樣樣都想試,小食拼盤就啱晒啦。由於當日冇串燒店員幫我哋轉左豬頸肉,分量差唔多同a la carte一樣咁多👍🏼本身已經有少少辣汁,好嘢未有驚喜。其他小食就一般,不過薯條熱辣辣,就知道全部都係即整唔係放定喺度。泰式生蝦刺身生蝦放到好似一杯shot咁😂店員話如果我哋唔怕辣仲可以成杯連汁一齊食!蝦肉爽甜肉質食得出夠新鮮,泰式海鮮汁溝辣好惹味 手切豬腩肉豬肉丸船粉船麵一般正常發揮,只可以揀金邊粉。阿閒泰秘製滷豬手飯豬手炆得好𣺉又入味😍表皮彈牙有滿滿嘅骨膠原😛配埋旁邊嘅酸菜唔會覺得漏,最驚喜係旁邊嘅雞蛋,切開發現蛋白都啡啡地浸得好夠味手搖紅茶配自家製檸檬雪條其

酥炸軟殼蟹牛油果芒果他他

幸運七色拼盤

泰式生蝦刺身

手切豬腩肉豬肉丸船粉
船麵一般正常發揮,只可以揀金邊粉。

阿閒泰秘製滷豬手飯

手搖紅茶配自家製檸檬雪條
其實只係將檸檬汁變成雪條,影相就一流,味道就同一般凍檸茶冇分別