2011-08-14
因為亞B響附近返學的緣故,前一晚做定功課睇下附近有咩食.於是第二日送佐亞B返學後同老公兩個行過去.行到大榮華,揸住部"愛瘋"兜佐個round都穩唔到間鋪,忽然間醒想有個食友話響大榮華側門果邊.於是行過去,諗住穩到就食,穩唔到就走架喇.點知又真系俾我地穩到渦. 其實確切位置系大榮華側門條巷仔行到尾轉左就見到. 講返正題.去到都好多人,好彩唔洗等位,環境一般,也有西裝友來食的.叫了豬扒丁同雞翼丁,凍可力及凍奶茶,total$54.哇,好貴!即使系我屋企對面間大發,個餐都系$26,食完飽死果隻.個人認為豬扒及雞翼系比坊間的好食D,外皮脆好多.唔知系唔系即叫即炸,因為等候需時,至少也有10分鐘吧.而奶茶,我覺得系好飲過大發的.因有食客文中提到呢間餐廳的辣椒醬.我試了傳說中有蒜蓉的那款,吃不出有蒜味,但確實也不錯.因為我個人唔中意食公仔面,加佐呢款辣椒都可以食佐大半碗面. 順帶一提,今次不叫蟹黃面是因為加佐價,+$2.我會覺得一個早餐成$30在工業區既鋪頭食會唔抵,所以無試蟹黃面. 仲有就系,我地坐坐下都開始多人黎食,以至無位,有人系出面等.甘我地都一食完就埋單走人,有個亞姐收錢就話
其實確切位置系大榮華側門條巷仔行到尾轉左就見到.
仲有就系,我地坐坐下都開始多人黎食,以至無位,有人系出面等.甘我地都一食完就埋單走人,有個亞姐收錢就話"得喇得喇,擺低得喇,快D走啦,無位呀!"哇,吹漲~
我諗唔會有下次嘍~