2007-07-19
老公要去旺角買野,買到之後開心到佢\吖!!話要食番餐\興祝下,行到呢度,佢\俾個招牌吸引住,同我研究頭兩個係咩字,我睇開OR,當然話俾佢\知係茅屋(其實OR之前都叫佢\第尾,總是覺得怪怪的,可能有人指正,叫茅屋正常好多,不過佢\的確寫得好草),佢\就話入去試下食扒來說佢\真係幾平,睇過餐\牌,佢\諗都無諗就叫左T骨5成黑椒汁,我就諗左一陣叫左雞扒蒜蓉汁先來兩個紅湯,OK啦,唔係話好好飲但亦唔難飲,飽唔特別無食,留番個肚食雞扒T骨5成黑椒汁~無食,好大件,老公話俾到5成,黑椒汁亦唔錯雞扒蒜蓉汁~雞扒唔鞋,(其實雞扒都唔應該鞋,要做到鞋都有D難度)蒜蓉汁OK啦,好像黑椒汁香D野味D,D薯條俾汁整淋左,唔脆,不過點左汁都幾好食,老公話咁快就消滅左個扒,見佢\好似未夠,俾左一半雞扒同大半薯條佢\飲品都OK啦,最後的兩杯一黑一白雪糕俾晒老公,(我唔食雪糕的)佢\話朱古力的好食D服務就因為睇過食評所以都預左會差,的確D侍應係口黑面黑,粗粗魯魯,但反應快,做野爽手,有D似澳牛的侍應,我又接受到喎,總好過那些態度差得來又唔做野的,而且佢\價錢平,其實大把貴過佢\又服務差過佢\又要加一的餐\廳啦所以都唔
T骨5成黑椒汁~無食,好大件,老公話俾到5成,黑椒汁亦唔錯
所以都唔好對佢\要求太高