2014-01-17 1264 浏览
同朋友去左銅鑼灣,因為我地好少去港島區,,行左陣,有啲累,想搵個地方坐下食啲野飲杯野就上左open rice 睇下。。(當然我地唔想黎到呢到都要食茶記啦,但無奈地呢到周圍都係茶記sosad )最後睇左呢到,就揀左呢間cafe。。精明嘅我地緊係上去睇左環境同menu先啦。。(避免中伏呀嘛)飲品野食,好多選擇。。。價錢我覺得幾合理嘅Good..環境 。。好warm..算舒服估唔到嘅,,一入門口勁多boardgames Wow..原來銅鑼灣有個咁正嘅地方唔上openrice都唔知有間甘正嘅cafe..我地睇左好耐menu,都揀唔定樣樣都好想試下店員見到我地睇左甘耐都好主動行過黎問我地野,知道我地揀唔定就推介左佢地呢到最多人食嘅卡邦尼意粉同雞翼,,okay ,,let's try...haha 等嘅時間我地就搵野玩,,兩個人有咩好玩?!又問下個店員先。。佢好似好熟嘅遊戲咁,,好快就拎左盒game 比我地,,仲話如果唔識可以問佢,佢會教我地。。。當然我地自己睇下說明書先啦,,唔想下下問人嘛。。。都幾容易玩。。。野食到啦,,卡邦尼賣相好吸引,,味道真係嘅唔錯,有煙肉嘅配搭蜜汁雞翼好香。。。雞翼裡面
同朋友去左銅鑼灣,因為我地好少去港島區,,

最後睇左呢到,就揀左呢間cafe。。

飲品野食,好多選擇。。。
價錢我覺得幾合理嘅
Good..
環境 。。好warm..算舒服

估唔到嘅,,一入門口勁多boardgames
Wow..原來銅鑼灣有個咁正嘅地方

唔上openrice都唔知有間甘正嘅cafe..

我地睇左好耐menu,都揀唔定
樣樣都好想試下

野食到啦,,卡邦尼賣相好吸引,,
味道真係嘅唔錯,有煙肉嘅配搭
蜜汁雞翼好香。。。
雞翼裡面啲肉都有蜜汁嘅香味,okay架。。

我地飲品揀左荔枝soda 同朱古力。。
杯soda有粉荔枝肉,好特別,可能平時去其他地方都冇,,
而朱古力,雖然係一杯普通朱古力,但整得幾令。。面有層泡泡的。。。哈哈,,好喜歡。。。。

食完飲完,,坐多陣都走嚕,,要反屋企啦。。。

走個時個店員好nice甘幫我地開門,,仲傾左計,等到我地有lift 為止,,gd。。。

總括黎講,下一次再去港島區都會再上黎嘅。。
2014-01-13