2021-04-14
小編趁呢幾日假期當然要周圍試下新嘢呢間係小編既to do list,據聞酥皮蛋撻有超過100層酥皮(確實數字唔係太sure請見諒)不過今次既體驗確實頗為失望。首先講下蛋撻質素,係好多層酥皮但一d都唔鬆化,咬落口好似一舊舊麵粉咁,酥皮係好多層但零口感蛋漿一般,小編唔覺得好甜但冇乜蛋味,唔算係出色。所以如果5🌟係滿分、我只會比1粒🌟因為真係一d都唔好食拿,個人口味唔同既但網上吹到神級咁小編真係黑人問號❓沙爹牛肉麵質素:呢個仲嬲豬因為完全冇沙嗲味佢極其量只可以話係鮮牛面係完全冇沙嗲味小編暫時食過最難食嘅沙嗲牛肉麵真係食咗一兩啖已經放棄左。面底質素一般普通大光麵lor,湯底極無味總括嚟講差非常之差差過大x樂大x活甚至任何一間茶餐廳,真係千其大家唔好試奉勸大家唔好試、簡直浪費生命浪費金錢浪費你嘅胃口quota熱檸茶質素:呢個終於正常返少少茶底OK檸檬都幾香呢個已經係成個餐最正常嘅一樣嘢其餘嘅都係非常之差如果大家係冇期望嘅話都會失望更何況如果係大家有期望嘅話係極度非常失望所以大家可以體會到小編當時嘅心情簡直係地獄折返地獄再去返地獄輪迴一個又一個地獄所以都係o個句啦小編好痛恨打手極度痛恨打手網上嘅鼓
沙爹牛肉麵質素:
熱檸茶質素:
所以都係o個句啦小編好痛恨打手極度痛恨打手網上嘅鼓吹一言難盡仲有間餐廳其實搭地鐵係一啲都唔容易行過去啦然後跟住出返嚟又係行幾條街至搵到過海車所以呢如果係想感受失望極度失望嘅感覺呢其實可以試呢間餐廳完。
8蚊一個酥皮蛋撻,好味既話18蚊都值!唔好味既2蚊比多佢
沙爹牛肉麵