經過紅磡探朋友,去找openrice睇下食咩,見到王家沙但負評吾少,但因為見到餐牌有魚湯,鐘意魚湯的我們忍吾住入去試下。食完其實覺得味道吾差同價錢都吾係十分貴,下次可以再去試下佢其他分店。餐紙點野食,其實之前食過都有吾同選擇,而因為我地吾係太餓原因,湯都係一個主打!~其他就叫少少野食。皮蛋豆腐:豆腐好滑身,汁少少甜味和杰身,所以可以黏到豆腐一齊食,好味道又開胃,皮蛋切得細細粒夠入味,但肉鬆就濕左少少。蟹粉小籠包:一見到脹呼呼已經十分討好,當咬了一口已經流了不湯出來,蟹粉香出晒黎,加上豬肉味香更好味道。砂鍋魚頭薑湯:一開好驚喜,份量堅多同好香魚香味,佢個面有隻雞蛋係度,朋友話原來咁煮係可以堅補身,而且魚頭堅大個魚肉又多,但薑味吾夠多,湯煲出黎都好奶白同好有魚味,份量如果4人黎講就剛剛好,今次我地2人份量就偏多左。啤酒,豆漿:青島一罐$28(偏貴),豆漿$16,豆漿味道濃又夠熱,好暖胃!~豆漿份量都抵飲。
2016-01-24