齊人點好餐後,一聲可以上菜,便來每人一個南北杏雪梨螺頭燉老雞,用紫砂壺上,頗有特色!其實十多年前在海洋中心一間中餐食府,是我第一次見識用紫砂壺上湯,當時覺得很特別!今晚在景逸軒再遇,也感覺好正!還未來得切細心品嚐,枱上已經有幾道菜到了!有上湯波士頓龍蝦三隻,鮑魚六隻、黑松露野菌貴妃蚌、脆皮一品燒雞,游水紅東星班仔好滑,廚師控制蒸的時間恰當,最後玫瑰暖意伴蟠桃!每道菜都好好味!唯獨招呼,有點嚇人,連屋村酒家都不如!還有還有,餐牌上的心心蘋果仔,真令每位嘉賓大笑起來,原來係六個紅蘋果!食滿六百以上,有兩小時泊車,如果一般酒樓商場可以接受,酒店,就差少少!希望管理層可以培訓一下員工,以食品和環境,我期待可以再嚟
2021-05-30
庆祝纪念