2019-06-09
炎熱o既夏天正午,唔想成日都食埋d 熱o野又粥粉麵飯,於是試下幫襯間新式麵包鋪,食隻包,飲杯台式奶茶,再o係另一度買d 壽司,輕食都可以好有品味!見到張poster,覺得o個個八爪魚造型麵包同埋佢話似磨菇,我又覺得似象拔蚌o既麻糬包好吸引,一於試晒佢地!最後隻香菇麻糬包呢個moment 無貨,但都試到八爪魚包,同埋揀o左好幾個其他麵包。重點章魚大哥($28) 實物比圖會肥仔一d,同埋眼大大的,成隻傻傻o既樣子!對眼由白朱古力整成,甜度好高,麵包外層黐滿脆脆,裡面d 腸仔拮出o黎o既部份剪成八爪魚腳,係司華力腸o黎o架~同埋再嵌入o左d 肉鬆咁。簡單講埋其他包先,芝士金磚($19) 帶住淡淡o既芝士味,外層甜甜的。蒜香煙肉軟包 ($28) 除o左搽上蒜香醬去烤焗仲瀋上芝士粉,聞落味道濃烈。酥烤羅宋($24) 係隻牛奶麵包,質感厚實兼飽肚。最後仲有頭先張poster 推介o既薯頭($24),整到成舊連皮薯仔咁,裡面o既餡料同口感有d 似雞批,有火腿呀、粟米洋蔥等等。因為呢間係sharetea 品牌旗下同集團o既麵包鋪,所以除o左賣麵包仲有個水bar 可以點台式飲料。我當然叫成日飲o既珍珠鮮
芝士金磚 ($19)
蒜香煙肉軟包 ($28)
因為呢間係sharetea 品牌旗下同集團o既麵包鋪,所以除o左賣麵包仲有個水bar 可以點台式飲料。我當然叫成日飲o既珍珠鮮奶茶($36) 啦,仲係有cream o既版本,非常邪惡!
珍珠鮮奶茶 ($36)
朋友就揀o左杯奶蓋極濃日式抹茶($40),佢早o係x 記推出o既時候就話想試,但網上評論好似就不太好……而家o岩晒啦,同埋呢間會有兩隻奶蓋選擇,可以配甜或者藍芝士(鹹),佢嗌o左甜,覺得好正!
奶蓋極濃日式抹茶 ($40)