2017-11-21 491 浏览
決定去幫襯之前幾日親自去中環總店攞咗張餐牌, 度好咗食咩之後去尖沙咀分店, 點知唔覺意咁就領咗野.- 兩間店的餐牌係唔一樣.- 尖沙咀分店係 ""無join"" Asiamiles. 無錯, 就算係同一間公司都無得儲 Asiamiles 績分.- 20:30 落單, 叫咗2隻乳鴿但隔一陣通知只有1隻. 可能性A: 唔知係廚房/經理諗出黎的橋, 就快唔夠就限量配給1枱1隻. 可能性B: 真係得番1隻, 所以有心想晚飯食乳鴿最好早啲到.- 21:35左右服務員想提早埋單, 理解. 埋單我用現金券 + 尾數比散紙, 可能因為條數啱啱好+就快收檔, 所以張收據最後都無返黎張枱, 有心想check數記得要追返張單.- 唔Po野食相, 佢啲出品賣相差唔多餅印咁, BTW我個人喜好大閘蟹, $69隻有中等質素, more than okay la.
- 兩間店的餐牌係唔一樣.
2017-11-20
庆祝纪念