早排食完一次,好掛住佢個烤魚,今日就帶細妹嚟食。😋Book咗6:30 ,放工來到差唔多,門口隻吹氣公仔真係好令人深刻,細妹第一次嚟,都係全靠呢隻吹氣公仔令佢唔使搵咁多冤枉路。一入到去,職員都不忘做最緊要嘅事——探熱,呢間餐廳好科技化,竟然可以掃QR code喺電話落order,超方便。兩個人又係眼闊肚窄,上次食咗桂花魚,今次想試吓明爐香檸汁烏頭魚,另外仲叫咗咖喱炒蜆,幾款串燒,泰式炸魚餅… …冬陰功:好夠味,飲完唔會好頸渴,材料好足,每人有一隻大蝦,都幾新鮮,分量剛剛好。明爐香檸汁烏頭魚:最期待嘅一樣,好鍾意烏頭魚本身嘅口感,香檸汁越煮越出味,酸酸地,加埋其他香料調成嘅汁同條魚好夾。串燒臘腸:平時食中式臘腸食得多,泰式嘅又係點嘅呢?其實同中式差唔多,但係原來燒烤咁樣食都好得意,表層甜甜地,燒來食仲多咗d焦香。串燒安格斯牛柳粒:每次食串燒都必叫,不過有啲會燒到好韌,但係佢又吾會,仲有少少筋位,口感吾錯,而且牛肉好靚,唔使點樣落調味料,牛味已經好香。咖喱炒蜆:超級送飯系列,辣到啱啱好(因為我哋揀咗黃咖喱),粒粒蜆都脹卜卜,啖啖肉。燒豬肉:唔算好特別,但味道都唔錯嘅。泰式炸魚餅:喺泰國食過一
早排食完一次,好掛住佢個烤魚,今日就帶細妹嚟食。😋

燒豬肉:唔算好特別,但味道都唔錯嘅。

泰式炸魚餅:喺泰國食過一次之後就迷上咗佢了,見到餐牌上張相似模似樣,就叫咗佢嚟試,果然同我之前喺泰國食嘅差唔多,不過唔係好食得辣嘅我哋,食咗半個已經要飲可樂,但係都係忍唔住繼續食落去🤣

兩個人叫到一枱野,果然係眼闊肚窄,最後決定留返魚餅打包比屋企人食,點知我哋叫職員比外賣盒我哋時,佢見到我哋剩返咁多魚餅,即刻問我地係咪佢哋整得唔好食,當然我解釋返係因為我哋叫得太多,但好欣賞佢哋好主動問客人意見,從而作出改善。