荃灣真係一個覓食嘅好地方,今次竟然比我搵到呢一間位於愉景新城附近,嘅小木屋餐廳!佢嘅裝修真係一流,除咗有古堡形識嘅石牆,仲有木做嘅枱凳,燈光亦都恰到好處,令人有一種放鬆嘅感覺!食物方面,非常之有驚喜!首先我哋叫咗個頭盤海鮮拼盤!內容有生蠔、海螺、熟蝦,佢嘅刪號係法國嘅,味道比較濃郁,亦都係較為creamy!食得出非常之新鮮,海螺同海蝦非常之鮮味!呢個係我今年食過最好食嘅雞翼,炸雞翼嘅精髓在於唔好咁多油同埋外脆內軟,除左咁之外亦都唔可以太鹹,呢個雞翼配埋個芝士,配搭出色!如果可以有Sour cream就更正!主菜方面,我就叫咗個傳統法式油封鴨配芒果莎莎,我男朋友叫咗個西班牙紅酒燴牛味配麵包!我男朋友都係呢個麵包讚不絕口,麵包好似整緊千層酥一樣,一層又一層鬆軟可口,本來覺得佢會好乾,但配合紅酒汁,將所有精華吸收係麵包上面,帶俾你驚喜!通洋,個牛尾燴得非常之淋,而且非常之入味!我叫左法式油封鴨,鴨好難煮得好食,因為好容易會好蘇,但煮得太耐又會冇咗鴨嘅香味,佢就做到恰到好處,我將佢嘅眼皮同鴨肉分開,可以見到鴨唔會太肥,呢一種友鋒嘅做法,令鴨嘅醬汁所係鴨記被下面,你哋睇吓啲肉汁,非常之吸引呢!咦

海鮮拼盤

西班牙紅酒燴牛尾配麵包

我叫左法式油封鴨,鴨好難煮得好食,因為好容易會好蘇,但煮得太耐又會冇咗鴨嘅香味,佢就做到恰到好處,我將佢嘅眼皮同鴨肉分開,可以見到鴨唔會太肥,呢一種友鋒嘅做法,令鴨嘅醬汁所係鴨記被下面,你哋睇吓啲肉汁,非常之吸引呢!咦呢個芒果莎莎,有別於平時食開嘅蕃茄做嘅莎莎,芒果嘅味道鮮甜配合鴨嘅香味,有一個新嘅口感!

西班牙紅酒燴牛尾配麵包
海鮮拼盤