2021-06-08
👨🏻晌奧海城附近返工因此我哋間中都會去大角咀揾食今次又嚟The Point開餐好鍾意食佢哋嘅手工pizza由於當日好肚餓 我哋全部都係叫澱粉質😂但樣樣都好食!甜品都好正,好滿足!.🔸餐湯 - 椰菜花忌廉湯👍🏻好香好滑,加咗啲蒜油,令味道更惹味,見到有啲打碎咗嘅肉碎,所以味道豐盛濃郁。.🔸跟餐 - 自家製煙三文魚配茴香沙律三文魚咸香彈牙,蔬菜新鮮,仲有啲紅石榴粒,好健康!.🔸香辣番茄醬炆肉丸👍🏻番茄醬口味比較意大利風🇮🇹,酸酸尾尾帶點香草味,好開胃,淋上烘到脆卜卜嘅麵包上嚟食,超好味😋。手工肉丸好鬆軟,有啲黑椒同香草嘅味。.🔸腐乳番茄汁長通粉👍🏻出奇地好好味!❤️腐乳同洋蔥番茄汁好夾,食落似梅香芝士配茄汁咁,好惹味!長通粉彈牙,成個都好味!我加埋上一碟嘅肉醬一齊食,勁夾!.🔸食肉獸pizza (9 吋)👍🏻上次食過就已經愛上,手工pizza嘅餅皮薄身,煙韌有彈性,餅邊好似餅乾咁脆,好好食!餡料係肉腸+肉腸,仲有滿滿芝士,啖啖滋味。.🔸提拉米蘇阿法奇朵👍🏻咖啡酒、蛋糕、手指餅、芝士、雪糕,由底由面一層層咁舖上,即叫即整,食嘅時候再淋上咖啡,因為手指餅仲係脆身,又有海綿蛋糕,口感比一般嘅tir
因此我哋間中都會去大角咀揾食
今次又嚟The Point開餐
好鍾意食佢哋嘅手工pizza
由於當日好肚餓 我哋全部都係叫澱粉質😂
但樣樣都好食!
甜品都好正,好滿足!
🔸餐湯 - 椰菜花忌廉湯👍🏻
🔸跟餐 - 自家製煙三文魚配茴香沙律
三文魚咸香彈牙,蔬菜新鮮,仲有啲紅石榴粒,好健康!
🔸香辣番茄醬炆肉丸👍🏻
🔸腐乳番茄汁長通粉👍🏻
🔸食肉獸pizza (9 吋)👍🏻
🔸提拉米蘇阿法奇朵👍🏻
咖啡酒、蛋糕、手指餅、芝士、雪糕,由底由面一層層咁舖上,即叫即整,食嘅時候再淋上咖啡,因為手指餅仲係脆身,又有海綿蛋糕,口感比一般嘅tiramisu 更豐富,咖啡味都好濃,芝士好香好滑!值得試!