因為前排見到京林屋成日上榜,仲要係頭幾位,好意外!! 因為我哋食嘅時候係非常之好失望!! 好意外點解佢會排行第一 ... 所以不得不補返上年冬至12月22號食嘅感想,食物味道冇乜綠茶味好淡味,全部一樣味之外,其實今次食評特別要一題就係12月22號個晚d侍應服務非常之差,好似無train過,十問十唔知,幾個都企係角落發米~話說細妹係綠茶控,上次食完中村藤吉好有驚喜!! 跟住上年新開左京林屋,所以大家都好有期望~ 所以決定咗食完冬至飯就黎食甜品~點知夜晚八點幾嚟到門口,好意外完全冇排隊,餐廳入邊仲要係好吉~首先叫咗我哋最鍾意食嘅蕨餅,因為係中村藤吉嗰度有限量一早無哂,所以食唔到,所以係依度就即刻叫~ 連同抹茶糖粉同黑蜜送上,跟住好難先叫到個侍應望到我哋,問個個金毛侍應我哋"應該落抹粉茶定黑蜜?",佢呆咗支吾以對,完全唔識答我地,我哋喺度諗有乜理由新開張冇training俾啲員工,完全唔識介紹d食物,好意外我咁差嘅Service~跟住叫嘅抹茶芭菲/抹茶雪糕/抹茶軟雪糕,其實全部味都係一樣,冇乜特別,抹茶味好淡,只不過將啲白玉同紅豆同啫喱,調來調去咁砌去配搭,其實全部都係一樣嘅嘢,一樣嘅味~抹

抹茶芝士蛋糕,唯一同之前果幾樣野質感唔同,唔係用之前嘅材料砌出黎,但係依然抹茶味好淡~

相比起日本嘅京林屋同香港嘅中村藤吉,真係有一大段距離~ 食物不過不失,但係啲服務真係非常之差!! 呢個係12月22號食嘅經歷~ 佢之後可以係Openrice排上榜,唔知係因為服務好咗定係買票呢?!
2015-12-22