2023-02-02
見新開張所以幫襯,點知中哂伏,宜家先醒起一定要寫負面食評,希望其他人睇路。2個人去食,叫左4樣野,原本諗住一定唔夠再叫,但食完第一啖已經好彩冇一次過叫,食完完全唔飽都嬲到即走轉場。叫左擔仔麵,小籠包,蚵仔酥同肉燥飯,全部一句總結:難食又相對貴嘅垃圾。1. 擔仔麵話係最出名,一黎size勁細碗得2啖,仲要係滾水煮麵黎,湯底完全冇味,肉燥勁少根本係一碗齋麵,$38你話唔貴都唔係咁質素。2. 小籠包一食就知係超市買現成嘅整返熱,$43四粒,皮又厚又硬,味道仲衰過超市買$10十粒既南翔小龍包。3. 蚵仔酥又話係推介,$78得10粒左右,蚵仔完全冇揀過就沾粉拎黎炸,食落根本就係食緊成啖炸粉,有啲細粒到根本唔覺得得入面有野。4. 肉燥飯應該係直接加熱度小月出嘅肉燥罐頭,再倒少少落飯比你,勁鹹,跟住又係勁細碗,兩三啖食完。同擔仔麵一樣,$38都唔係話咁質素比到人。唯一可以讚係環境同啲服務態度算好,但作為一間餐廳你食物做到咁求其,我真係完全唔明點解要開餐廳,真係早執早著。PS. 後來同朋友同事講起,原來香港所有度小月都係咁伏,台灣總公司方面真係要考慮下個名變臭。