2019-09-19
最近尖沙咀K11 Musea開幕,裏面啲店舖都好有特色,有啲仲好特別,例如4樓電影院層嘅一間雪糕店Dama,佢哋所買嘅雪糕同出邊係與眾不同,無論係外型、製法同味道,都係全新嘅體驗,仲要係一個感覺極良好嘅體驗。食完之後,我已經上咗癮啊!餐廳嘅裝修同商場一樣都係有新又靚,勁有品味,雪糕嘅外型更有品味,一睇就知係正野,好特別!佢哋買嘅係全素雪糕,全素雪糕嘅意思即係無論佢哋嘅雪糕抑或係雪糕筒,都不含蛋和奶。雪糕店每日都會提供兩款味道,我去嗰日就分別係紅肉火龍果和呂宋芒,另外佢都有兩溝嘅雪糕選擇。我就選咗兩款味道各一試吓唔同嘅味道係點樣啦!店員話紅肉火龍果雪糕係80%紅肉火龍果,而呂宋芒更加係百分百添!唔怪得佢哋嘅味道咁天然,咁濃郁,而且口感細滑,份量又夠大,個雪糕筒仲要係勁勁勁脆,真係食到唔停得口。下次嚟睇戲,我一定要返嚟再食下其他味道先!