2022-09-05
最近朋友極力推介呢間燒肉放題,話係全部質素No.1嘅放題,非常高質!今次特登約埋三五知己一齊去食,睇下係咪真係咁正!估唔到食物真係超高質,餐廳所有食材都係由日本直送過嚟香港宮崎肉本鋪,主打係頂級宮崎A5櫻花牛燒肉放題。餓左成日就係為左今餐,今次我地叫左「宮崎A5桜花牛極上燒肉放題」$998/位,首先會上最大最靚既一盤牛拼盤。侍應哥哥好耐心咁介紹呢個自家農場養殖宮崎A5桜花牛-6款部位任點:五花腩、牛肋肉、肩口肉、肩里肌、內後腿肉、外後腿肉,仲有4款贈送部位:西冷/肉眼扒、壽喜燒(附雞蛋一隻)、稀有部位和尚頭、前腿肉。仲話食到最後肉眼扒壽喜燒嘅部份時,佢地會幫我地燒,咁就唔怕我哋燒得唔好嘥咗塊扒,哈哈!牛肉件件都真材實料,當中五花腩燒起上黎,唔講仲以為自己食緊大Toro,入口即溶,油香滿滿。食和牛梗係唔怕肥啦,你睇下呢塊西冷,燒得好靚,呢啲咪幸福既感覺!油花靚得誇張,食落真係超正唔係講笑!仲有三款和牛內臟,我就試左有和牛心,牛腸,同埋牛肺。牛肺平時牛雜就食得多,燒和牛牛肺都係第一次,味道好特別,其他地方真係唔多有。我地encore 咗好多次!仲有超過60款日本食材放題單品,當中都不乏一啲
仲有超過60款日本食材放題單品,當中都不乏一啲平時燒肉放題比較稀有既食物,例如甲羅燒,日本直送既蠔,雞冠,雞頸肉,全部都好新鮮,岩晒我呢啲咩款都想試既人。個甲羅燒出面食都唔平,我地叫左幾個食,估唔到放題都咁高質有呢啲靚野!
個人食放題都有啲心得,如果想食得多,當中沙律一定要叫,係勁有效減低油膩感,從而可以食更加多嘢。
呢間真係好掂,要再去食!食材又靚,全部由日本嚟,喺去唔到日本嘅時候都可以黎燒個肉以慰我地思鄉之情。