一八六一廚房 @1861kitchen 📍:將軍澳寶琳北路18號寶林商場市場T-PL14號舖🚗:寶琳地鐵C出口 步行7分鐘📞:+852 5402-8402💲:~HKD70-130/head for lunch Food quality✔️:招牌手打牛肉漢堡、星夢漢堡、芝士蘑菇釀雞翼👌🏼:一口芝士、紫米露、蘆薈汁總結:😋😋呢間啲份量真心癲咗 係我呢世直到今日為止食過最厚嘅漢堡👏🏼 而且味道又正 比起我喺餐廳食百幾蚊一份嘅仲要大份 想要啖啖肉嘅朋友必食😋漢堡嘅厚度一隻手幾乎拎唔哂 招牌手打牛肉漢堡$78only只係中間層牛肉都已經厚過m記啲包 我係完全唔可以一啖食哂所有嘢 我嘗試牛肉配番茄🍅配最下層包食 但個口都係唔夠大 最尾只可以分開哂所有嘢食🫠但每一個材料都好好食😋見佢寫住打卡首選 就叫咗個星夢漢堡 其實係迷彩炸雞漢堡 嗰炸雞整到魚柳咁 上面仲鋪咗四彩繽紛嘅星星脆 呢個都好厚但相比之下都勉強可以一啖咬到 但佢嗰雞仲大過我塊面(利申大臉)😋漢堡跟餐會配小食同飲品 選擇好多 有啲就需要+$ 另外仲有all day breakfast🍳 同pizza 今次叫咗兩個餐分別+$18 轉芝士蘑菇釀雞
一八六一廚房 @1861kitchen
📍:將軍澳寶琳北路18號寶林商場市場T-PL14號舖
🚗:寶琳地鐵C出口 步行7分鐘
📞:+852 5402-8402
💲:~HKD70-130/head for lunch

Food quality
✔️:招牌手打牛肉漢堡、星夢漢堡、芝士蘑菇釀雞翼
👌🏼:一口芝士、紫米露、蘆薈汁

總結:

😋漢堡跟餐會配小食同飲品 選擇好多 有啲就需要+$ 另外仲有all day breakfast🍳 同pizza 今次叫咗兩個餐分別+$18 轉芝士蘑菇釀雞翼 同 +$15一口芝士 兩個都好食 尤其係前者 佢啲炸物都唔油膩 啱哂我 唯一係份量太少

😋最震驚係去當日老闆話有紫米露 所以其中一個餐飲品轉咗紫米露 落咗椰漿 老闆喺我食食下途中問我駛唔駛再加🤣 我都係第一次食漢堡有得配紫米露 好新奇又有趣嘅體驗

🤔️間舖好細 得4個位坐 主要做外賣 所以好易同老闆吹水🤣 人都好nice 係咁同我講佢哋啲薯條係氣炸整嘅 所以比較健康 而且見佢啲包唔同色 佢話佢會自行「omakase」每款用唔同嘅食用色素 唔同色都係一樣味👍🏼

🤔️見店內張貼咗幾張小偷嘅相 呢排已經揾食艱難仲要落井下石 希望大家多多幫襯啦
🤔️用手機落單 叫外賣可以上佢ig 按定條link 10分鐘左右去就差唔多 因為即叫即整嘅關係 所以要啲時間

😨老闆人好好堂食會配埋手套🧤絕對奉勸各位一定要帶 因為你係會食到成手都係 好「呢hea」注重儀容嘅各位都係叫外賣好啲
😨佢嗰招牌厚到根本女仔無可能一啖食到咁多層 我最尾係分開哂所有材料食🙃 但少至麵包🥯都烘得好脆 醬汁又係瘋狂落 嗰厚到呀媽都唔認得嘅牛又充滿肉汁 我諗女仔或者細口人士要叫q版mini burger試試

😨位置處於寶林市場內 新式街市嚟 入面好多小店 位置都比較難揾 唔係住附近都要花啲心機揾揾 都我覺得呢啲小店值得漢堡控嚟試試